Általános iskola
2021. október 28., csütörtök, Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok, Szimonetta napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2013-2014 tanév) / Téged jöttünk köszönteni... ]

A Szent László Katolikus Általános Iskolában szép hagyomány, hogy minden évben zarándoklatra indulunk tanítványainkkal. Idén Máriapócsra, Kelet-Magyarország jeles Mária kegyhelyére látogattunk el. A zarándokok áldásában Nagy Zsolt iskola lelkészünk által részesültünk.

A nap folyamán Monostory Marcell parochus atya kísért minket, aki rendkívül élményszerűen mutatta be a méltán híres Kegytemplomot és környezetét. Hálás köszönettel tartozunk Szenes István plébános atyának a gyermek szentmise celebrálásáért. Maradandó élményt jelentett a daltanulás, és az atya szentbeszéde, amely útravalóul Mária örök mosolyával ajándékozott meg mindannyiunkat.

A közös csoportkép elkészítésekor szívmelengető érzés járta át a tanító nénik lelkét is, hiszen 150 gyermek állt a Kegytemplom előtt. Márk testvér türelmes vezetésével betekintést nyertünk a Nagy Szent Bazil Rend kolostorában kiállított tárgyi emlékek történetébe. A gyermekek érdeklődését a záporozó kérdések özöne bizonyította.

A zarándokházban Mosolygó Tibor atya látott vendégül bennünket, majd megáldotta azokat a szentképeket és kegytárgyakat, amelyeket tanítványaink szüleiknek, nagyszüleiknek vásároltak. Látogatásunk méltó tanúságtétel a Hit évében.

[ képek... ]


Látogatók száma: 1634 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4