Általános iskola
2021. október 28., csütörtök, Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok, Szimonetta napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2014-2015 tanév) / Új iskolát avattunk ]

"...kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen." Jn

Minden iskola életében különös jelentőséggel bír a tanévnyitó, ha pedig az előttük álló tanévhez és feladatokhoz szentmise keretében együtt kérik Isten áldását és segítségét szülők, pedagógusok és diákok, akkor annak jelentősége még nagyobb. Elsős tanulóink életében is maradandó élmény, hiszen számukra ez jelenti az első lépést, hogy „kis családunk” tagjaivá váljanak. A közös szentmise felemelő, meghitt hangulata erőt ad mindenkinek az eljövendő feladatok teljesítéséhez. Az idei tanévnyitó ünnepség különösen fontos esemény volt iskolánk történetében, hiszen Bosák Nándor, egyházmegyénk püspöke az új, most átadott, tornateremmel is rendelkező 16 tantermes általános iskola épületét is megáldotta a tanévnyitó keretében.

Az épületmegáldással egybekötött Veni Sancte szentmisét Bosák Nándor a város és a környező települések meghívott papjaival együtt mutatta be, ezt követően Kerezsi Béla, az intézmény igazgatója ünnepi beszédével megnyitotta az idei tanévet. Igazgató úr köszöntőjében az építkezés elmúlt évére tekintett vissza, és abbéli örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után reményein felüli fejlesztés valósult meg az intézményben, és Isten áldását kérte az iskola diákjaira és az itt dolgozók munkájára.

Bosák Nándor főpásztor ajándékként tekint az általános iskola épületére. A homíliájában a korszerű, minden igényt kielégítő épület megáldásával a benne történő munkához, feladatokhoz kérte Isten áldását, segítségét. Hiszen az iskola feladata, hogy olyan, teljes értékű embereket neveljen, akik tudják, mi a jó, akiknek van elég bátorságuk, hogy szüntelenül a jót, az igazat keressék, és úgy éljenek, hogy hasznára legyenek embertársaiknak.

A minden igényt kielégítő épület szellemét elsősorban a pedagógusok munkája, elkötelezettsége adja. A tanévnyitón azért is imádkoztak az egybegyűltek, hogy az ő munkájukon Isten áldása legyen. A főpásztor azon kívánságának is hangot adott, hogy éltető, gazdagító, derűs, jókedvet sugárzó közösségi élet töltse be az új iskolát. A szentmise végén Igazgató úr ajándékkal kedveskedett a kis elsősöknek. Majd a diákok a tantermükbe vonultak, ahol az atyák megszentelték az új tantermeket. Másnap tanítványaink boldogan vették birtokba az iskola szép, tágas helyiségeit.

[ képek... ]


Látogatók száma: 1595 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4