Általános iskola
2021. október 26., kedd, Szent Armand, Dömötör napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2014-2015 tanév) / Nagy sikerű előadás a Templomok éjszakáján ]

Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is. (Mt 6)

A nyitott Templomok éjszakája egy különleges lehetőség az egyházközség számára, hogy találkozásra hívja híveit és a városlakókat egyaránt. Szélesre tárja nem csupán a templom ajtaját, hanem bepillantást enged sokrétű tevékenységébe is. Idén rendkívül változatos program várta mindazokat, akik megtisztelték jelenlétükkel a programot! Délután a Szent László Katolikus Középiskola és Általános Iskola tanulói adták elő tanulságos és megható előadásukat: Legyetek jók, ha tudtok… címmel.

470 néző csodálkozott rá 65 gyermek játékára, akik maradandó élménnyel ajándékozták meg a hálás közönséget. Sikerük titka a szeretetteljes egymásra figyelésben és az alázatban rejlik!
Majd a római katolikus templom kertjében agapé várt minden vendéget, ahol a kötetlen beszélgetés egészen késő estig tartott. A mindennapok felgyorsult világában szép lehetőség nyílt tartalmas beszélgetésre, és ismerkedésre egyaránt. Közben Linzenbold József esperes plébános atya átadta a „Templomunk az Isten háza” rajzverseny díjazottjainak az okleveleket és az ajándékokat. Majd kezdetét vette az esti szentmise, melynek keretében az Arcadelt kórus Puccini Messa di Gloriáját énekelte. Köszönjük a szervezők, és a fellépők munkáját, a Gyulaházi Sütöde finomságait, valamint a hívek felajánlását! Mindenképpen fogadjuk meg: Legyetek jók, ha tudtok…, és ízleljük tovább a gondolatot: Legyetek jók, mert érdemes!

A Templomok éjszakáján nagy sikerrel mutatkoztak be a Szent László Katolikus Középiskola és Általános Iskola színjátszói a Legyetek jók, ha tudtok című darabbal. A közönség vastapssal jutalmazta a 65 középiskolás és általános iskolás diák előadását, akik néhány nap múlva Debrecenbe és Nyíregyházára is elvitték a mű üzenetét, és bizonyították, hogy nem csupán a hazai közönség érti és értékeli játékukat.
Tanítványaink 2014. szeptember 22-én a debreceni Szent József Gimnáziumban kétszer is nagy sikerrel mutatták be Néri Szent Fülöp és az általa felkarolt gyermekek történetét, másnap pedig a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulói gyönyörködhettek a megható előadásban. A siker itt sem maradt el, amelyet nem csupán a felharsanó vastaps, de néhány néző meghatott tekintete, könnyes szeme is bizonyított. Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak, valamint további szép sikereket kívánunk! (JPM)

[ képek... ]


Látogatók száma: 366 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4