Általános iskola
2021. október 28., csütörtök, Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok, Szimonetta napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2014-2015 tanév) / Projektnap és zarándoklat ]

Rendhagyó tanítási nap volt a Szent László Katolikus Általános Iskola alsó tagozatosainak a hét hatodik napja. Az első és második évfolyamos tanulóinknak Markovics Balázs atya mesélt a szolgáló szeretet, és az imádság erejéről, ami mindannyiunk számára fontos eleme hitünk megélésének. A gyermekek négy állomáson ismerkedhettek meg Szent László, Szent György, Szent Márton és Szent Erzsébet életének egy-egy jelentős eseményével élményszerű, derűs pillanatokat idéző, játékos feladatok során. Kézműves foglalkozások, valamint sor- és váltóverseny tette színesebbé a programot.

A harmadik és negyedik évfolyamos tanulóink zarándoklaton vettek részt. Sárospatakra látogattak el, Szent Erzsébet szülővárosába, ahol Bakos Tamás atya vezetésével megtekinthették a templomot, és énekelhettek a felújított orgona kíséretével is. A Szent Erzsébet-házban lelkes múzeumpedagógusok meséltek Szent Erzsébet életéről, szokásairól. Szinte repült velünk az idő! Délután a Rákóczi-várat tekintettük meg, ahol az őszi napfény derűsen simogatta arcunkat a lélekemelő élmények után.

Köszönettel tartozom az atyáknak az önzetlen segítségükért, tanítóinknak a maradandó programokért, a szakács néniknek a finom úti csomagért, a gyermekeknek a lelkesedésért.

[ képek... ]


Látogatók száma: 1488 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4