Általános iskola
2021. október 28., csütörtök, Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok, Szimonetta napja van.
Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2016/2017 tanév) Mi így várunk Titeket… bemutatkozik a Szent László! ]

A Szent László Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége az elmúlt hetek során nyílt tanítási napok keretében mutatta be mindennapi nevelő-oktató munkájának sokszínűségét, a tanulók tudásának, tehetségének kibontakoztatását segítő színtereit, az intézmény által kínált számtalan lehetőséget. Az érdeklődő ovisok és szüleik kalandozhattak a betűk és a számok megismerésében már igencsak ügyes elsőseinkkel dr. Virga Attiláné Anikó nénivel az olvasás, Bartháné Kovács Edit tanító nénivel a matematika tanításában-tanulásában.

A 2. évfolyamosok Jakab Péterné Irénke néni irányításával ismeretterjesztő szöveg feldolgozása során a teremtett világ rejtelmeibe nyújtottak bepillantást, majd az ovisokat is bevonva, dallal és verssel ébresztgették az együtt készített kis pillangókat. A hittan órák meghitt és egyben játékos hangulatát Kiss Melinda tanító néni segítségével tapasztalhatták meg vendégeink, közös erővel keresték meg az „elveszett bárányokat”. A matematika élményszerű oktatásában nagy segítséget kínál a „Matekozz a LEGO-val!” program, melyben Nyisztor Attiláné Andi néni tehetséges másodikosaival kalauzolt el kicsiket és felnőtteket egyaránt. Simonné Jónás Krisztina tanító néni és harmadikos tanítványai remek hangulatú angol foglalkozás keretében tanúsították, hogy mennyi mindent tudnak már kifejezni idegen nyelven diákjaink.

A” nagy”negyedikeseink Gondáné Sárközi Ildikó és Tordai Ildikó tanító nénikkel már komoly ismeretekről tettek bizonyságot magyarból és környezetismeretből egyaránt. Az interaktív tananyagtartalmak és a 3D szemüvegek beillesztése az oktatás folyamatába nagyon látványossá és élményszerűvé tette az órákat. A sport, a tánc és a játék sem maradhatott ki a délelőttökből. Sajtosné Jámbrik Erika tanító néni és fürge lábú negyedikesei egy fergeteges gyermektánc foglalkozáson mozgatták meg az apróságokat. Lévai Zsófia tanító néni a labdajátékok, különösen az intézményünkben kiemelten kezelt kézilabda oktatásának változatos, lendületes formáját mutatta be rendkívül ügyes tanítványaival.

Ezeken az alkalmakon nem csupán az oktató-nevelő munkánkba, változatos tanítási módszereinkbe adtunk lehetőséget bepillantani. Iskolánk nyüzsgő, vidám hangulata mellett megismerhették vendégeink azt a harmonikus, szeretetteljes légkört is, melyben diákjaink kiegyensúlyozott, boldog és sikeres fiatalokká válhatnak. Szeretettel ajánljuk minden iskolába készülő nagycsoportos óvodásnak és szüleiknek intézményünket, melyben március 11-én és április 8-án, szombaton iskolanyitogató programokon ismerkedhetnek meg leendő első osztályos tanítóinkkal.

Krakkné Varga Csilla
munkaközösség-vezető

[ képek... ]


Látogatók száma: 1607 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4