Általános iskola
2021. október 28., csütörtök, Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok, Szimonetta napja van.
Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2016/2017 tanév) ELISMERÉSEK A VÁROSI PEDAGÓGUS NAPON ]

A városi pedagógus napi ünnepségen az általános iskolából a pedagógusok közül Jeneiné Biervarth Andrea Az Év Pedagógusa, míg a diákok közül Molnár Máté 8.A osztályos tanuló Az Év Diákja kitüntetést vehette át Leleszi Tibor polgármestertől.
Jeneiné Biervarth Andrea 1998-ban végzett matematika-fizika szakos tanárként a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Ezt követően a II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskolában kezdett dolgozni. 2003-tól a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda tanára. A diákjaival való jó kapcsolat kialakítása mellett törekszik a matematika megszerettetésére. Fontos számára, hogy a tanulókat ne csak tanítsa, hanem nevelje is. A szaktanári tevékenysége mellett osztályfőnökként számos kulturális és szabadidős tevékenységet szervez.

Mind matematikából, mind fizikából számos megyei és országos versenyre készíti fel sikeresen tanítványait. A tehetséggondozás mellett a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek felzárkóztatására is fordít időt a munkája során.
- Ebben a tanévben a Bolyai Matematikaversenyen csapata megyei 3. helyezést ért el.
- A Dürer matematika csapatversenyen a megyei forduló eredményei alapján csapata az országos döntőbe jutva a 15. helyet szerezte meg.
- A Katolikus Iskolák Dugonics András Matematika versenyén tanulói rendszeresen bejutnak az országos döntőbe, ebben a tanévben diákja a döntőben a 4. helyet szerezte meg.
- A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen az idei tanévben 12. évfolyamos diákja megyei 2. helyen végzett, a 2014/15-ös tanévben 6. osztályos tanulója az országos döntőbe jutott.
- A Bendegúz Tudásbajnokságon is sikeresen szerepelnek a felkészített diákjai, tavalyi tanévben országos döntőbe jutott egyik tanítványa, az idei tanévben pedig a megyei 3. helyet szerezte meg.
- Ebben a tanévben Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaversenyen a megyei döntőbe jutott tanítványa és ott az 5. helyet szerezte meg.

Molnár Máté 8. osztályos tanuló a Szent László Katolikus Általános Iskola egyik legtehetségesebb és legszorgalmasabb tanulója. Tanáraival és diáktársaival egyaránt tisztelettudó, segítőkész és udvarias. Intelligens, türelmes és kitartó, akire méltán büszke az iskolája. Kitűnő tanuló, akinek az érdeklődési köre rendkívül széles, hiszen számos kiváló eredménnyel rendelkezik nem csak különböző tantárgyakból, hanem a kézilabdában is jeleskedik. A legfőbb érdeklődési területe az informatika és a programozás, illetve a robotika. Fiatal kora ellenére, Máté már több programot írt meg önállóan. A fentieken kívül középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik angol nyelvből. Molnár Máté 2016-2017. tanévben elért jelentősebb versenyeredményeit a mellékelt képen láthatják.

[ képek... ]


Látogatók száma: 1520 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4