Kollégium
2021. október 17., vasárnap, Antiochiai Szent Ignác, Szent Rudolf napja van.
Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda

[ Hírek ]

Mézeskalács készítés a kollégiumban

2019. december 17.

Karácsony ünnepéhez közeledve, csoportfoglalkozás keretén belül, mézeskalács sütésre került sor a kollégiumban Hajduné Veres Erzsébet szervezésével. A tésztagyúrás Erzsike nénit dícseri, a formázás, díszítést a diákok keze munkáját. Köszönjük szépen a szervezést és a lelkes csapatmunkát!


[ képek... ]


Gólyaavató a kollégiumban

2019. október 5.

2019.október 2-án a kollégium hagyományaihoz híven az idei tanévben is megrendezésre került a gólyaavató. Nagy várakozás és előkészület előzte meg a rendezvényt, amelyre készültek a DÖK tagjai, a kollégium diákjai és a kilencedikesek is. A jó szervezésnek köszönhetően a gólyák és a nézők is nagyon jól érezték magukat. A rendezvény zárásaként az kilencedikesek elmondták közösen a gólyaesküt.


[ képek... ]


Nyárbúcsúztató fagyizas a kollégiumban

2019. szeptember 17.

Kihasználva az utolsó jó időt a kollégium diákjai Béres Tamás nevelővel ellátogattak a városközpont egyik fagylaltozójába.


[ képek... ]


Palacsintasütés a Szent László Katolikus Iskola Kollégiumában

2019. szeptember 16.

2019. szeptember 11-én a kollégiumban palacsintasütésre került sor. A főszereplők elsősorban az elsős kollégisták voltak, akik Hajduné Veres Erzsébet nevelőnő vezetésével palacsintasütésbe kezdtek. Jó hangulatban telt a délután és az este is. Reméljük, minél több ehhez hasonló rendezvényt tudunk szervezni még ebben az évben és jövőre is.


[ képek... ]


Fánksütés a kollégiumban

2018. február 28.

A DÖK szervezésében megrendezésre került a kollégiumban a várva várt fánksütés. Hajduné Veres Erzsébet kollégiumi nevelő irányítása alatt sürögtek a konyhában fiúk és lányok egyaránt. A végeredmény önmagáért beszélt. Köszönjük szépen a szervezést, Erzsike néni!


[ képek... ]


Környezetvédelmi előadás a kollégiumban

2018. február 28.

2018. február 27-én id. Agárdi Sándor biológia szakos tanár, a dögei általános iskola igazgatója tartott érdekfeszítő, nagy ívű előadást a Föld globális problémáiról, az ökológiai helyzetről, a környezetünkben zajló folyamatokról a kollégium diákjainak és nevelőinek. Megosztotta velünk a több éves tapasztalatait ebben a témában, melyek ismeretével tisztábban látjuk a környezetvédelem kérdéseit és annak súlyos következményeit. Ez az előadás és az azt követő eszmecsere gondolatébresztő, iránymutató és hasznos információkat adó összejövetel volt valamennyi résztvevő számára. Köszönjük szépen a szervezést és az előadást.


[ képek... ]


Szent Miklós-ünnep a kollégiumban

2017. december 8.

December 7-én tartották Szent Miklós püspök ünnepét a kollégiumban. Az ünnep esti dicsérettel és közös imával kezdődött. Felidézték a szentéletű püspök élettörténetét, majd az ajándékok kiosztására került sor.


[ képek... ]


A kápolna liturgikus színekben

2017. március 18.

A Szent László Katolikus Kollégium kápolnája nagyböjti liturgikus színben.


[ képek... ]


Szent liturgia

2017. március 14.

A Szent László Katolikus Kollégium diákjainak Ft. Máté Csaba atya görög katolikus szent liturgiát végzett hamvazószerda előestéjén.


[ képek... ]Házszentelés

2017. január 4.

Szentmise és házszentelés a Szent László Katolikus Kollégiumban.


[ képek... ]


Karácsonyi ünnepség

2016. december 22.

A Szent László Katolikus Kollégium adventzáró és karácsonyi szertartása az iskola kápolnájában.


[ képek... ]


Karácsonyi díszítés

2016. december 20.

Adventi és karácsonyi díszek készítése pedagógustársaim irányításával a Szent László Katolikus Kollégiumban. Ezúton is hálás szívvel köszönöm szeretetteljes segítségüket!


[ képek... ]


Szent Erzsébet ünnepe

2016. december 19.

Szent Erzsébet ünnepe a Szent László Katolikus Kollégiumban. Erzsébet-napi szentelt kenyér osztás és Hajduné Veres Erzsébet tanárnő névnapi köszöntése.


[ képek... ]


Adventi áhítat

2016. december 18.

Adventi áhítat Markovics Balázs atyával a Szent László Katolikus Kollégiumban.


[ képek... ]


Adventi koszorúk készítése

2016. december 8.

Adventi koszorúk készítése a Szent László Katolikus Kollégium diákjaival.


[ képek... ]


Festményekkel gazdagodott a kollégium

2016. október 15.

A Szent László Katolikus Kollégium Szeifried Zoltán festőművész úr két alkotásával gazdagodott. Az utolsó vacsora és a Regnum Marianum festmények a fiatalok segítségével kerültek elhelyezésre.


[ képek... ]


Ajándék bútorok

2016. október 13.

A Szent László Katolikus Kollégiumot bútorokkal ajándékozta meg a Kisvárdai Római Katolikus Plébánia.


[ képek... ]


Esti imádság a kollégiumban

2016. október 13.

Esti imádság a kollégiumban


[ képek... ]


Református imaest

2016. október 12.

Esti imádság és elmélkedés a Szent László Kollégiumban Kilin-Szikszai Andrea református lelkésznővel.


[ képek... ]


A zene világnapja

2016. október 11.

A zene világnapján zenés áhítatot tartottunk a Szent László Katolikus Kollégiumban.


[ képek... ]


Katolikus imaest

2016. október 10.

Esti imádság és elmélkedés Ft. Markovics Balázs atyával a Szent László Kollégiumban.


[ képek... ]


Palacsintasütés

2016. október 10.

Palacsintasütés a Szent László Katolikus Kollégiumban.


[ képek... ]


Gólyaavatás a Szent László Katolikus Kollégiumban

2016. október 6.

A hagyományokhoz hűen ebben az évben is vidám műsor keretében avattuk fel a kollégium új lakóit.


[ képek... ]


Sírgondozás a temetőben

2016. október 5.

Iskolánk alapítói, az OSU (orsolyita) nővérek nyughelyét október első hetében is meglátogattuk a kollégista diákokkal a kisvárdai régi temetőben.


[ képek... ]


Kollégiumi életképek

2016. április 10.

A nagyböjt egyik jellegzetes szimbóluma a töviskoszorú, amely Jézus szenvedésére és megváltói művére irányítja figyelmünket. Egy nagyböjti estén kollégista fiúk készítették az iskola kápolnájában és az aulában elhelyezett töviskoszorúkat. Egy másik alkalommal sort kerítettek a diákok és a tanárok a konditerem kitakarítására is. Közös fánk sütés is színesítette a kollégium mindennapjait.

[ képek... ]


Vízkereszt

2016. január 18.

Kollégiumunk diáksága 2016. január 6-án, az esti imádság keretében ünnepelte Vízkereszt ünnepét. A szertartáson megújítottuk keresztségi fogadalmainkat és fohászkodtunk, hogy Mennyei Atyánk az új esztendőben is halmozzon el bennünket kegyelmi adományaival.

[ képek... ]


Karácsonyi ünnepség a kápolnában

2015. december 18.

A Szent László Katolikus Középiskola Kollégiumában, mint minden évben, idén is megrendezésre került az Ádventzáró és a karácsonyi szertartás. Kollégisták és nevelőtanáraik örömmel készültek erre az ünnepségre, amire az iskola kápolnájában került sor december 17-én. A diákok verssel, prózával, énekkel és zenével méltóképpen ünnepelték meg Jézus Krisztus születésének misztériumát. Az elhangzott köszöntő szövege itt olvasható.

[ képek... ]


Gólyaavatás és Mikulás

2015. december 10.

A Szent László Kollégium 9. osztályos diákjai 2015. december 3-án tartották a Mikulás-napi ajándékozással összekötött gólyaavató rendezvényüket. A sok-sok humorban bővelkedő gólyaavatás után került sor a Szent Miklós püspök emlékezetét felidéző jelképes ajándékozásra. Rendezvényünket közös imádsággal és ünnepi vacsorával zártuk.

[ képek... ]


Tiszteletadás a temetőben

2015. november 6.

Kollégistáinkkal Mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt felkerestük iskolánk alapítói, a Szent Orsolya-rendi szerzetes nővérek nyughelyét a kisvárdai katolikus temetőben. A parcellában nyugvó 16 nővér emléktábláit megtisztítottuk és elhelyeztük a kegyelet virágait. Az őszi szünet után mécses gyújtás céljából újra meglátogattuk a temetőkertet. Mindkét alkalommal énekekkel és közös imádsággal zártuk temetői szolgálatunkat.

[ képek... ]


Kollégiumi ballagás

2015. június 1.

2015. április 23-án ballagtak végzőseink. Diákjaink négy-öt évet töltöttek a kollégium falai között. A végzősők nevében Orbán Réka, az ittmaradók nevében Halász Brigitta búcsúzott. Ez évben Orsolya-díjat kapott Marczi András 12. C osztályos tanuló. A DÖK-ben végzett munkájáért Orbán Réka és Veress Ákos Zoltán kapott elismerést. Végzős diákjainknak sikeres érettségi vizsgát kívánunk.

[ képek... ]


Babus kupa

2015. június 1.

Vásárosnaményban került megrendezésre a hagyományokhoz híven a Babus Jolán Kollégiumban a kollégiumok közötti football bajnokság. Kollégiumunk csapata a 10. helyen végzett. Tagjai: Kovács Balázs, Komári Dániel, Kocsi Tamás, Vass Dániel, Ianas Szilárd, Varga László, Téglás Tamás, Veress Ákos Zoltán, Bartha Krisztián, Balla Máté.

[ képek... ]


Kollégiumi seregszemle - Luther Márton Kollégium Nyíregyháza

2015. június 1.

Iskolánkat, valamint a kollégiumot Kapin Nikoletta és Balogh Heléna énekprodukciójával képviselte. Tanulóink nagyon szép sikert arattak. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőtanáraiknak.

[ képek... ]


Képek kollégiumunk életéből

2015. június 1.

Évzáró közgyülést tartottunk a kollégiumunkban. A tanév értékeléséről beszámolót Orbán Réka DÖK elnök tartott. A 2015/2016-os tanévben a DÖK új tagjai: Halász Brigitta DÖK titkár, tagok: Ésik Gergő, Baki Júlia.

[ képek... ]


Karácsonyi ünnepség

2014. december 17.

2014.december 17-én a kollégium kápolnájában karácsonyi misén vettünk részt, melyet Kálmán József atya mutatott be. Azután a végzős tanulónk, Marczi András (12.C) szervezésében karácsonyi műsort láthattunk. Az estet közös ünnepi vacsorával zártuk.

[ képek... ]


Didergő király

2014. december 5.

December 5-én az óvó nénik szervezésével „A didergő király” című mesejáték előadását láttuk, melyhez ezúton is gratulálunk. A mese élménye minden korosztályt megérint, és boldog perceket szerezhetünk vele egymásnak.

[ képek... ]


Gólyaavatás a kollégiumban

2014. december 3.

2014.december 3-án vidám műsorral és fogadalomtétellel avattuk fel a kollégium új lakóit. A zenés táncot Oláh Katalin 12.E osztályos tanuló mentorálasával tanulták be a kilencedikesek. Az est hangulatát fokozta, hogy az idén is eljött hozzánk a mikulás.

[ képek... ]


Rövid hírek képekben

2014. november 16.

A képeken kollégiumunk közelmúltban történt eseményeiről láthatnak színes ízelítőt:
- 9.-es gólyáink sikeresen szerepeltek a könyvtárban megrendezett műveltségi vetélkedőn.
- Közösségi munkavégzés az iskola udvarán.
- Daltanulás lelki órán.
- Palacsinta sütés a kollégium konyhájában.
- Balagh Heléna a női labdarúgás csapatában kollégiumunkat képviselte, 3. helyezést értek el, gratulálunk.
- A maturanduszaink ünnepi vacsorája az ebédlőben.
- Apácasírok ápolása, tisztelgés és mécsesgyújtás az iskolaalapító növérek emlékére.

[ képek... ]


Kolis évzáró

2014. június 12.

2014. június 11-én került megrendezésre a kollégium záró estje. Az alkalmat nagy előkészület előzte meg, ahol a diákok és a tanárok egyaránt hasznosíthatták magukat a salátakészítésben (káposzta-, retek- és paradicsomsaláta), valamint a szalonnasütés előkészítésében. Az iskola hátsó udvarán került megrendezésre a szalonnasütés, amelyen a kollégium minden tagja részt vett. A jókedv mellé zene és futball is társult, ami tovább fokozta az est hangulatát. Ez a remek alkalom méltó volt az idei tanév lezárásához és az egymástól való búcsúvételhez.

Marczi András 11.c

[ képek... ]


Filmélmény az új moziban

2014. május 27.

A Szent László Katolikus Szakközépiskola Kollégiumának diákjai 2014. május 22-én, csütörtökön, lehetőséget kaptak arra, hogy egy általuk választott filmet megtekintsenek a Várdaplex Cinema-ban. A város mozija a közelmúltban nyitotta meg kapuit. Ez a kis kikapcsolódás az iskola támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. A tanulók választása a Godzilla című akciófilmre esett, amit ráadásként 3D-ben nézhettek meg. A film nemcsak a diákok tetszését nyerte el, hanem a kísérő tanárokét is, hiszen mindenki mosollyal az arcán távozott a filmvetítés után. Ez az alkalom egy újabb lehetőség volt arra, hogy ez a kis közösség még jobban összekovácsolódjon. Ezúton szeretnénk megköszönni az iskolának és Kerezsi Béla igazgató úrnak ezt a remek programot, amit mindenki nagy lelkesedéssel fogadott.

Orbán Réka 12.E


Búcsú a kollégiumtól

2014. május 20.

Nehéz szívvel állok itt most, hiszen arról kell beszélnem, ami véget ér, ami elmúlik és a végzősök nevében kell méltóképpen búcsúznom a kollégiumtól, mely a második otthonunk volt. Eltelt a négy vagy öt év. Életünk talán legfontosabb évei. Ez alatt az időszak alatt lettünk azok, akik vagyunk: emberek. Emberek, akik készek szembenézni azzal, amitől eddig óvták őket: az élettel. Nem volt könnyű az az út, ami idáig vezetett.

Bógár Szabina 12.D és Szabó Annamária 13.E

[ képek... ][ tovább... ]


Kollégiumi közgyűlés 2013/2014-es tanév

2014. március 21.

4 évvel ezelőtt nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy átvehettem a Diáktanács titkári pozícióját. Furcsa volt, hiszen nem tudom, hogy bárki is elnyerte volna előttem ezt a tisztséget, másodikosként. Mivel jelenleg én vagyok a legidősebb a kollégium lakói között, úgy gondolom, én tapasztaltam és éreztem a legtöbb változást.

Szabó Annamária 13.E

[ képek... ][ tovább... ]


Gólyaavató és Mikulás nap

2014. január 14.

2013. december 6-án került sor kollégiumunkban a Mikulás ünnepséggel egybekötött gólyaavatóra. Hogy ez mit is jelent? Azt, hogy a közösségünkbe érkezett új növendékeket felavatjuk és hivatalosan is közösségünkbe fogadjuk. A kisgólyák műsorral és közös énekkel kedveskedtek a kollégium lakói számára. Viszonzásul Hajduné Veres Erzsébet kollégiumi vezető rövid és tanulságos történetet olvasott fel számunkra. A hangulatot tovább fokozta a Mikulás megérkezése. Minden kollégiumunkban lakó diák gazdag mikuláscsomagot kapott. Az estére azt a bizonyos pontot a közös vacsora tette fel, melyen az elsős növendékek terítettek meg a nagyobbak számára. Az este hangulatát tovább már nem lehetett fokozni, így az ifjú gólyák is egy felejthetetlen alkalomnak lehettek részesei.

Marczi András 11.c

[ képek... ]


Karácsony előtti ökumenikus bibliaóra

2013. december 23.

„Az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképpen meg van írva: az igaz ember pedig hitből él!”
(Pál apostol)

December 17-én a kollégisták ökumenikus bibliaórán vettek részt a Szent József Kápolnában. Bogáti Attila református lelkipásztor és Pásztor István görög katolikus atya látogatott el hozzánk és egy közös énektanulással valamint beszélgetéssel készültek a kollégium lakói számára.
Nekünk, diákoknak nagy örömünkre szolgált, hogy karácsony előtt az utolsó kedd esti bibliaórát így tölthettük el. Mindannyiunk számára nagy lelki és szellemi feltöltődést adott, ezáltal az ünnepi várakozás is tartalmasan telt családunk körében.
Hitoktatóink jelentős szerepet vállalnak a kollégium életében, hiszen a kedd és csütörtök esti Bibliaórákon mindig különleges légkörben fejlesztik hitünket már évek óta, amiért soha nem lehetünk nekik elég hálásak!

Szabó Annamária 13.E

[ képek... ]


"Ora et labora"

2013. október 25.

Az ősz, mint eddig minden évben, újra színes ruhába öltöztette a természetet. Az aranyszínű falevelek belepték az iskolánkat alapító Orsolyita nővérek síremlékeit a kisvárdai köztemetőben. A kollégista diákok szívesen jöttek dolgozni és egyben emlékezni a temetőbe, hogy felkészítsék a sírokat halottak napjára, amikor mindannyian gyújtunk egy gyertyát és csöndben elmondunk egy imát elhunyt hozzátartozóinkért, szeretteinkért.

[ képek... ]Látogatók száma: 2208 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4