Kollégium
2021. október 17., vasárnap, Antiochiai Szent Ignác, Szent Rudolf napja van.
Bulldog Hungária Holding Kft.
[ Kollégiumról ]

Tisztelt Látogatónk!

Nagy szeretettel köszöntelek kollégiumunk honlapján!

Engedd meg, hogy pár mondatban bemutassam: miért jó ebben a rohanó világban „Szent László-s” kollégistának lenni. Nálunk családias hangulatot találsz, sokszínű programokon vehetsz részt, csakhogy néhányat említsek: nagy népszerűséggel működik tűzzománc, háztartási alapismereteket átadó szakkörünk, a közös gólyaavatónk, virrasztások mind-mind gondoskodnak arról, hogy jól érezhesd magad.

Diákjaink számára legfontosabb tananyag a jóság és a szeretet, mely képes legyőzni a rosszat és az ellenségből őszinte, jó barátot formál. Szent László példájára szeretnénk megtanítani kollégistáinkat, hogy egymásnak ne bírái, hanem élete adó orvosai legyenek, ne elítéljék egymást, hanem felszabadítsák társaikat a szeretetre.

Csanád Béla: Merici Szent Angéla

„Mit ér az ember, mondd, mit ér magában?
Örülni is alig tud egyedül,
S szenvedés kétszeres magányban
éleskedik, sajog kívül-belül.

Mindenki vágya: őt nagyon szeressék,
és ő is szerethessen másokat.
S amit munkál, az ne csak maga lelkét
gazdagítsa. Az boldog, aki ad.

Szent Angéla, most hozzád is könyörgünk:
találjunk hívő, jó barátokat,
Krisztus legyen örök kapocs közöttük,

s napjaink is mind úgy múljanak,
hogy Isten országát építsük egyre
szeretetben, jóságban növekedve!

Miért jó kollégistának lenni?

Mi, mint negyedikes kollégisták tudjuk, milyen jó a Szent László kollégistájának lenni. Ez a közösség számunkra második családot jelent, persze a kezdet nekünk is nehéz volt. Bár néha vannak köztünk diákok, vagy tanáraink között súrlódások, mégis összetartozunk. Csoportvezetőink pótanyáink lettek, bármilyen gondunk, bajunk van, velük megoszthatjuk s ha tudnak, segítenek. Tanulási feltételeket is javítják a matematika és földrajz szakos tanárok. Sokakat visszariaszthat a szilencium kötöttsége, de ez ösztönzést jelent a jó átlag eléréséhez, amellyel szabad szilenciumosok lehetünk, azaz szobában tanulhatunk. Természetesen nekünk fiataloknak, legyünk őszinték, nem a tanulás a legfontosabb, -ami hiba is- inkább a társaság és a szórakozás. Rendszeresen járunk színházba, moziba, évente egyszer kirándulni, és heti rendszerességgel érdekfeszítő szakkörök színesítik napjainkat. Elsajátíthatjuk a tűzzománc művészetét, az egészséges életmód fortélyait, megtanulhatunk sakkozni, s végül, de nem utolsó sorban közelebb kerülhetünk Istenhez a bibliaköri alkalmakon. Családias légkör, s életre szóló barátságok köttetnek. Összességében kollégistának lenni jó!

(Mártha Zsuzsa 12.D)
(Rácz Enikő 12.D)

[ képek... ]


Látogatók száma: 2171 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4