Óvoda
2021. október 17., vasárnap, Antiochiai Szent Ignác, Szent Rudolf napja van.
Bulldog Hungária Holding Kft.
[ Óvodánkról ]

A mi óvodánk

Óvodánknak 1992. július 1-től a Debrecen-Nyíregyházi Püspöki Hivatal lett a fenntartója. A középiskolához hasonlóan mi is a Szent László nevet kaptuk. Gazdaságilag a Szent László Katolikus Szakközépiskolához tartozunk, nevelési szempontból pedig önállóak vagyunk.

1996-ban a szülők segítségével létrehoztuk a Szent László Egyházi Óvoda Gyermekeiért Alapítványt, melynek forrásait a gyermekek kirándulásának támogatására, új eszközök vásárlására fordítjuk.
Óvónőink önképzéssel bővítik tudásukat. Részt vesznek a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet által szervezett munkacsoportok munkájában (minőségbiztosítás, vallásos-erkölcsi nevelés, ének, játék, vizuális nevelés, külső világ tevékeny megismerése). Négy pedagógus rendelkezik szakvizsgával: közoktatás vezetői, differenciáló fejlesztő pedagógusi, mentálhigiénikus, gyógytornász.

2006 szeptemberétől intézményünk egy, a mai kornak mindenben megfelelő modern, 4 csoportos óvodai épülettel bővült. A jelenleg 120 férőhelyes, 1100 négyzetméteres létesítmény már a XXI. század követelményei szerint épült, s 2006. szeptember 1-jén a gyerekek már birtokba is vehették új, „második otthonukat”. A Szent László Óvoda régi épületét lebontották, helyén parkoló épült.

Az intézményben a mindennapos nevelési feladatok ellátása mellett időt biztosítunk a játékra, megfelelő fejlődésre is.
A napi hitpercek mellett középső- és nagycsoportban hetente egyszer felekezet szerinti hittan foglalkozást tartanak a hitoktatók. Kéthetente egyszer az iskolalelkésszel találkozhatnak gyermekeink, amit mindig nagy élménynek tekintenek.
A középiskolában tanító kollégák segítségével a középső- és nagycsoportos gyermekek a zenével, a nagycsoportosok az úszással, angol nyelvvel ismerkedhetnek.
Minden csoportszobánkban található számítógép, melyen a gyermekek fejlődését szolgáló játékok vannak.

A szülői munkaközösség segítségével sokat fejlődött óvodánk. A báli bevételekből sikerült a homokozók árnyékolását megoldani, valamint a só-szobánk is ilyen bevételből valósulhatott meg. Ezt a szobát a korcsoportok mikrocsoportos formában heti két alkalommal látogatják terápiás céllal. Az óvodapedagógusok a gyermekekkel mesélhetnek, énekelhetnek, rajzolhatnak is, valamint zenehallgatásra is van lehetőség.

[ képek... ]


Látogatók száma: 2168 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4