Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 23., szombat, Kapisztrán Szent János, Nemzeti ünnep, Gyöngyi napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2013-2014 tanév) / Kalandos Budapest ]

2013. október 10-én kora reggel a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda négy osztálya Budapestre indult kirándulni. Nevezetesen a 10.B, 10.D, valamint a 11.B és mi, a 11.D-sek. A hosszú út után mindannyian a nemrégiben felújított Erkel Színházba tartottunk, ahol csodálatos előadásban volt részünk a Háry János operakaland keretében.

Az előadás egy kicsit hosszú volt (közel három és fél órás), de megérte a várakozást, hiszen látványos volt a díszlet, és a szerepeket is kiváló színészek játszották. Nem utolsó sorban az előadáshoz méltó tánc és az ismerős dallamok keltették fel érdeklődésünket, amit a zenekari árokban játszó zenekar szolgáltatott. Miután az előadásnak vége lett, a két évfolyam külön utakon folytatta a város felfedezését. A 11.B osztály és mi a XIII. kerületben található Hotel Flandria nevű ifjúsági szállásra mentünk megpihenni. Jenei Miklós és Kerekes Tibor tanár úr osztályai idegenvezető segítségével ismerhették meg fővárosunk nevezetességeit. Az 1836-ban átadott Hősök teréről indultak az Andrássy úton át, érintve a Parlamentet, majd a Várnegyed nevezetességeit ismerték meg.

Ezalatt mi elfoglaltuk a szobákat, amelyek nagyon rendezettek voltak, minden szobához külön televízió is tartozott. Nem sok időnk volt a pihenésre, hiszen azonnal indultunk a Terror Háza Múzeumba. Amikor odaértünk, egy idegenvezető várt minket. Az osztályokat két csoportra bontották, és így tekinthettük meg a lenyűgöző épületet. A tárlatvezetés közben sok izgalmas és érdekes, de ugyanakkor hátborzongató információt tudhattunk meg a háborús időszakokról, hazánk történelméről. A kis történelmi "utazás" után visszatérhettünk a szállásra egy órára megpihenni, mert utána programtervünk szerint a West End City Center nyújtott szórakozási lehetőségeket. Itt volt két szabad óránk, amikor lehetett moziba menni, vacsorázni, vásárolgatni és pihenni is. Este tíz órakor mentünk vissza a hotelba.
Másnap reggel kilenckor buszoztunk el a kikötőbe, ahol sétahajóztunk a Dunán. Fülhallgató készülékek segítségével megismerkedhettünk egy óra alatt Budapest nevezetességeivel, többek között a Lánchíddal, a Parlamenttel és a Duna partján található fontosabb épületekkel. Ezalatt csoportunk másik része elindult Szentendréről Visegrádra a Királyi palotába, majd Esztergomba, hogy megcsodálhassák hazánk legnagyobb templomát, a Bazilikát.
Szombaton a következő állomásunk a budai Várhegy volt. Itt fotókat készítettünk, élveztük a gyönyörű panorámát, és megnézhettük a felújított Mátyás templomot is. Miután a Királyi Palotánál megnéztük az őrségváltást, délután kettő órakor elindultunk hazafelé.
A hazavezető úton mindenki nagyon kimerült volt a két eseménydús nap után, így a legtöbben alvással vagy pihenéssel ütötték el az időt. Délután hat órára Kisvárdára értünk, ahol szeretteink fogadtak bennünket.
Végezetül szeretnénk megköszönni osztályfőnökeinknek, Juhász Bélánénak, Tóthné Bíró Andreának és meghívott vendégként volt osztályfőnökünknek, Dr. Jánváriné Bakó Katalinnak, hogy elvittek minket a fővárosba, és több mint száz diáktársunkkal együtt részesei lehettünk egy emlékezetes hétvégének. Reméljük, hogy az ismétlésre mielőbb sor kerül.

Készítette: Papp Fanni és Balogh Bianka Renáta
11.D osztályos tanulók

[ képek... ]


Látogatók száma: 401 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4