Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 23., szombat, Kapisztrán Szent János, Nemzeti ünnep, Gyöngyi napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2013-2014 tanév) / Elvinni a szeretet fényét... ]

„Talán úgy kellene élnünk – hiszen ki tudja, meddig élhetünk? – hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges.”

Lőrincz L. László


Szenteste és a karácsony az az ünnep, amelyben Jézus Krisztus születésére emlékezünk, azonban a karácsony fogalma összefonódott a szeretet ünnepe, a boldogság és a meghittség kifejezésekkel is. Ahogy fellobban az első gyertyaláng az adventi koszorún, az emberek többségében megfogalmazódik a vágy a csendre, nyugalomra, azokra az értékekre, amelyekben a rohanó hétköznapokon sokszor nem jut időnk. Az ünnepi készülődésben igyekszünk figyelni embertársainkra, családtagjainkra, barátainkra. Vannak azonban olyanok is, akik bizonyos okok miatt nem ünnepelhetnek szeretteik körében, a karácsonyt kénytelenek családjuktól távol, speciális otthonokban tölteni. A Szent László Katolikus Szakközépiskola diákjai mindig megemlékeznek róluk is, igyekeznek számukra is szebbé tenni az ünnepvárást.

Így történt, hogy 2013. december 18-án az iskola karitatív munkára fogékony tanulói Jurásné Papp Mónika, Kovácsné Tvergyák Hajnalka és Hegedűs Árpádné Viola néni vezetésével szokásukhoz híven meglátogatták a gyulaházi Idősek Ápoló - Gondozó Otthonának lakóit. Betlehemezéssel, karácsonyi dalokkal és táncos műsorral örvendeztettük meg az otthon lakóit. Az idősek szeretettel fogadták kis műsorunkat és szerény ajándékunkat.

Idén, első alkalommal látogattuk meg az adventi időszakban a nyíregyházi Magdaléneum, Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthonának lakóit. Iskolánkból néhány tanuló korábban már több látogatást tett az otthonban, személyes kapcsolat fűzi egy-egy gondozotthoz, akik mindig visszavárják a szeretett barátaikat. A műsor előadása után, Kocsmár Sándor, az otthon gondozóinak képviselője háláját fejezte ki, hogy megszépítettük a bentlakó lányok hétköznapjait.

"Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít."- fogalmazta meg Ralp Waldo Emerson. Úgy érzem, hogy a műsort összeállító pedagógusok és a szereplő diákok lelki feltöltődését nagyban elősegítette az idősek és fogyatékkal élők meglátogatása. Számomra az egyik legszebb karácsonyi ajándék volt látni azt, amilyen szeretettel fogadtak minket és műsorunkat. Látni azt az örömöt, amit egy mosollyal, egy öleléssel tud okozni ember embertársának.

Remélem, hogy ez a karácsonyi jótett az elkövetkezendő években is folytatódni fog iskolánkban és egyre több diáktársunk fog kedvet kapni ahhoz, hogy karácsony közeledtével színt vigyen a szürke hétköznapokba és örömet okozzon embertársainknak.

Szikszai Eszter
13. E


[ képek... ]


Látogatók száma: 382 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4