Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 23., szombat, Kapisztrán Szent János, Nemzeti ünnep, Gyöngyi napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2013-2014 tanév) / Magyar Ifjúsági Robot Kupa eredmények ]

2014. április 26-án a Nyíregyházi Főiskolán rendezték meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupa idei versenyét, amelyen a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda két csapattal képviseltette magát. A menekítő liga (Rescue A) általános iskolás kategóriájában az MT-Soft csapat (Molnár Máté, Pápai Tamás 5.a osztályos tanulók) a 2. helyen végezett, míg középiskolás kategóriában a Terminator Factory csapat (Barati István 10.e, Kotulák László, Kovács Gábor, Neviczki Csaba 13.gi – gazdasági informatikus osztályok tanulói) az első helyet szerezte meg. A csapatokat Dajka Miklós és Jurás László informatikatanárok készítették fel a versenyre. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

Ez a verseny egyben a RoboCup2014 (helyszíne: Brazilia, Joao Passoa) minősítő versenye is volt, így a haladó kategória győztesei minősítést szereztek a világversenyen való induláshoz. (Akik először vettek részt a versenyen, kezdő kategóriában indultak, a haladók szerezhettek minősítést.)
A fentiek értelmében a haladók között menekítő kategóriában a nyírbogdányi *NiceDroid* csapata végzett az élen szinte hibátlanul teljesítve a pályát, míg a tánc ligában az esztári Lessie-bot csapat végzett az első helyen látványos koreográfiájával. A foci ligában a nagykállói Jakrobotics csapat aratott fölényes győzelmet az igen hatékonyan megépített robotjával.

Mint a megnyitón Dr. Simon Béláné, a verseny fő szervezője elmondta, a RoboCup egy olyan kutatási oktatási projekt, amelyet az USA, Japán és Németország kezdeményezett 1997-ben azért, hogy a robotfejlesztések és a mesterséges intelligencia kutatások előrehaladását teszteljék és serkentsék évről évre a világ valamelyik országában rendezett verseny és szimpózium formájában.

A RoboCup Szövetség Svájcban bejegyzett szervezet. A Junior versenyeket és a szimpóziumokat 2000-ben azért indították, hogy tanuljanak egymástól és a felnőttektől a világ különböző tájairól érkező ifjúsági csapatok. A világbajnokságra azok a csapatok nevezhetnek be, akik hazájukban minősítést kapnak a részvételhez. Magyarországon 2007-ben szervezték meg az első minősítő versenyt. Azóta, egy év kivételével, minden évben sikeresen tudták képviselni hazánkat a világversenyeken.
A foci liga nem titkolt célja pedig az, hogy 2050-ben az akkori FIFA-bajnok csapattal sikeresen vegye fel a versenyt egy robotokból álló csapat, amelynek reményeink szerint lesz magyar tagja is.

[ képek... ]


Látogatók száma: 432 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4