Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 26., kedd, Szent Armand, Dömötör napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2013-2014 tanév) / Elsősegélynyújtó verseny iskolánkban ]

2014-ben a mi iskolánkat érte az a megtiszteltetés, hogy március 29-én a területi elsősegélynyújtó verseny itt került megrendezésre. Iskolánkból két csapat indult. Egy az ifjúsági kategóriában, egy pedig a felnőtt mezőnyben.

Szombat reggel a suliban gyülekezve nagy izgalommal vártuk a verseny kezdetét. Magunkhoz vettük az elsősegélyládáinkat és csapatonként elindultunk a tornaterembe sorakozni. Az ünnepélyes megnyitó után megkezdődött a megmérettetés tizenhat állomáshelyen. Saját csapatunk a tizenhatos számot húzta ki a sorsoláson, így egy kis pihenő után rögtön kezdtük a vöröskeresztes, majd az elsősegélyes totóval. Ezután kezdődött csak meg az igazi adrenalinbombát biztosító verseny az első baleseti kárhelyen. Itt nagyon jól teljesítettünk. Összesen öt ilyen szimulációs helyszínnel találtuk szembe magunkat, amelyet a nagyon ügyes imitátorok tették élethűvé. Ezután következett a többi állomás, ahol mindenki próbálta magából a legtöbbet kihozni, aminek meg is lett az eredménye. Az ifjúsági kategóriában és az összesítettben is II. helyezést értünk el. Nagyon büszke volt ránk Viola néni is, aki nagyon sokat segített nekünk a felkészülésben. Ezúton neki is szeretnénk megköszönni a segítséget. Első helyen a Bessenyei György Gimnázium ifjúsági csapata végzett, de reméljük, hogy jövőre sikerül elvinnünk az első helyet.

A felnőtt kategóriában azonban hazai pályán a mi csapatunk vitte el a pálmát. Nagyon gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a megyei elsősegélynyújtó versenyhez, Bízunk benne, hogy nyerni fognak és öregbítik iskolánk hírnevét.

Ám az eredményhirdetésen ért minket egy meglepetés is. A tűzvédelmi teszt hibátlan megoldásáért egy különdíjat is bezsebelhettünk. Ez egy 5000 Ft-os vásárlási utalvány a Renomé üzletbe. Reméljük, hogy a résztvevők közül mindenki élvezte a versenyt és köszönjük az együttműködést.

Papp Fanni és Balogh Bianka Renáta
11.D osztályos tanulók


Látogatók száma: 538 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4