Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 23., szombat, Kapisztrán Szent János, Nemzeti ünnep, Gyöngyi napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2013-2014 tanév) / Templomok éjszakája ]

Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is. (Mt 6)

A nyitott Templomok éjszakája egy különleges lehetőség az egyházközség számára, hogy találkozásra hívja híveit és a városlakókat egyaránt. Szélesre tárja nem csupán a templom ajtaját, hanem bepillantást enged sokrétű tevékenységébe is. Idén rendkívül változatos program várta mindazokat, akik megtisztelték jelenlétükkel a programot! Délután a Szent László Katolikus Középiskola és Általános Iskola tanulói adták elő tanulságos és megható előadásukat: Legyetek jók, ha tudtok… címmel.

470 néző csodálkozott rá 65 gyermek játékára, akik maradandó élménnyel ajándékozták meg a hálás közönséget. Sikerük titka a szeretetteljes egymásra figyelésben és az alázatban rejlik!
Majd a római katolikus templom kertjében agapé várt minden vendéget, ahol a kötetlen beszélgetés egészen késő estig tartott. A mindennapok felgyorsult világában szép lehetőség nyílt tartalmas beszélgetésre, és ismerkedésre egyaránt. Közben Linzenbold József esperes plébános atya átadta a „Templomunk az Isten háza” rajzverseny díjazottjainak az okleveleket és az ajándékokat. Majd kezdetét vette az esti szentmise, melynek keretében az Arcadelt kórus Puccini Messa di Gloriáját énekelte. Köszönjük a szervezők, és a fellépők munkáját, a Gyulaházi Sütöde finomságait, valamint a hívek felajánlását! Mindenképpen fogadjuk meg: Legyetek jók, ha tudtok…, és ízleljük tovább a gondolatot: Legyetek jók, mert érdemes!

[ képek... ]


Látogatók száma: 442 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4