Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 23., szombat, Kapisztrán Szent János, Nemzeti ünnep, Gyöngyi napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2014-2015 tanév) / Szalagavató a Szent László Katolikus Középiskolában ]

A szalagavató szép hagyomány, élmény és egy idő után már csak emlék. Reméljük, azok a maturandusok is így vélekednek, akik 2014. október 18-án kapták meg osztályfőnöküktől a végzősök jelképét. A szalagtűzés előtt Kálmán József atya a Római Katolikus Templomban ünnepi szentmise keretében megszentelte a szalagokat. Kocsi Izabella tolmácsolásában Túrmezei Erzsébet versét hallgatták meg a jelenlévők, majd a végzős diákok nevében Molnár Kitti köszönte meg a nevelők kitartó és lelkiismeretes munkáját. Végül szép hagyományként a végzős osztályok képviselői szalagot tűztek az intézmény minden tanárának, hitoktatójának.

A pedagógusok és a diákok ezután átvonultak a Várszínház és Művészetek Házába, ahol Péter Dániel szívhez szóló szavalata után Juhász Béláné tanárnő a 12.B osztályfőnöke köszöntötte a vendégeket és a tizenkettedikeseket. Ünnepi beszédében felidézte a szalagtűzés történetét, szólt azokról az örök értékekről, a családról, hitről, tudásról, szorgalomról, becsületről, amelyek birtoklása biztosíthatja az emberek számára a boldogságot. Utalt a diákok előtt álló fontos feladatra, az érettségi vizsgára. Szavait egy Kassák idézettel zárta: "Aki egyszer nálunk volt,az többé sohasem mehet el tőlünk egészen."
A továbbiakban a végzős osztályok osztályfőnökei, Szabóné Takács Karolina, Juhász Béláné, Papp Angéla,Tóthné Bíró Andrea és Foltin Marianna ünnepélyes keretek között feltűzték tanítványaiknak a kék szalagot, majd a diákok vidám, zenés produkciókkal szórakoztatták a közönséget. Az estét közös vacsora és zenés mulatság zárta.

[ képek... ]


Látogatók száma: 353 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4