Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 23., szombat, Kapisztrán Szent János, Nemzeti ünnep, Gyöngyi napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2014-2015 tanév) / Bemutatkozott a robot szakkör ]

2015. február 26-án délután zsúfolásig megtelt a Jedlik Ányos Természettudományi Laboratórium fizika előadója a Szent László Katolikus Középiskolában, ahol az iskola robot szakköre mutatta be tevékenységét. Jurás László informatikatanár röviden bemutatta a LEGO Mindstorm EV3 és a NAO robotok főbb jellemzőit, majd Molnár Máté 6.a osztályos, és Barati István 10.b osztályos tanulók a gyakorlatban is bemutatták, hogy milyen feladatokra használják a robotokat.

A bemutatón nagy sikert aratott a Rubik-kocka kirakó LEGO robot, amely bármilyen kiinduló helyzetből kb. 90 másodperc alatt kirakja a kockát. A másik LEGO robot, a Gyro Boy, a giroszkóp felhasználási lehetőségeit prezentálta. Máté a menekítő robot feladataiból adott ízelítőt az egyszerűsített terepasztalon, ahol az útvonal követése, illetve akadályok kikerülése volt a feladat. Barati István röviden ismertette a Blender 3D animációs programban végzett munkáját, melynek célja, hogy a valós körülményeket élethűen szimulálva lehessen programozni a NAO robotokat.

Röviden bemutatták azokat a versenyeket is, amelyeken eddig részt vett az iskola csapata, valamint betekintést nyerhetett a közönség a tavaszi versenyekre való felkészülés lépéseibe is. A szakkör tagjai megmutatták a robotok programozási környezetét is egy rövid NAO animálás elkészítésével.
A bemutató célja az volt, hogy bemutassa a robotok felhasználási lehetőségeit az oktatás, azon belül is elsősorban az informatika területén. Ezen túl remélhetőleg sikerült a résztvevő diákok érdeklődését felkelteni a korszerű informatikai, illetve természettudományi ismeretek iránt, melyek oktatását a korszerű eszközök és a fejlődés iránt elkötelezett pedagógusok mellett az iskola vezetése és a fenntartó is támogatja a Szent Lászlóban.

[ képek... ]


Látogatók száma: 430 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4