Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 26., kedd, Szent Armand, Dömötör napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2014-2015 tanév) / Elballagtak a végzősök ]

„…Mert kell néha pár bolyhos emlék,
Szótöredék, villanó mondatfoszlány,
Hogy megtaláld elhagyott gyerekarcod
S magadból egy darabot újra visszahozzál.”

Király Imre: Őrizd meg című versének gondolatai – melyet Hasulyó Alexandra 12.D osztályos tanuló előadásában hallhattunk – méltóképpen fejezték ki a Szent László Katolikus Középiskola 113 végzős diákjának érzéseit, hiszen „Szentlacisként” utoljára vonulhattak végig az iskola folyosóján 2016. április 29-én. Talán fejben mindenki elkészítette a számvetést az itt eltöltött 4, illetve 5 évről, és ahogyan Kerezsi Béla igazgató szavait hallgatták, már tudatosulhatott az is, hogy a következő héttől a számadás ideje kezdődik.

Bízunk benne, hogy iskolánkban nem csupán gondolkodásmódban, ízlésben, jellemben fejlődtek a ballagó diákok, hanem olyan ismereteket, élményeket is szereztek, amelyek segítenek megtalálni életük igazi értelmét. Megindító szavakkal köszönt el az évfolyam diákjaitól Kálmán József római katolikus iskolalelkész, Grunda János görögkatolikus parókus-esperes és Bogáti Attila református ifjúságilelkész. Társai nevében Balog Márk Nándor 12.D osztályos tanuló, az itt maradók nevében pedig Bakura István 11.E osztályos tanuló búcsúzott.

Az ünnepségen került sor a különböző díjak, elismerések átadására is. Szent László-díjban részesült: Jenei Miklós igazgatóhelyettes, valamint Szabó Vilmosné gazdasági vezető, aki nyugdíjba vonulása alkalmából pápai áldásban is részesült, a diákok kózül pedig Kovács Péter 13.E osztályos tanuló vehette át a díjat.
„Lendület”-díj: Dr. Szabó Lászlóné tanítónő.
„Évek értéke”-díj: Hegedűs Árpádné és Csizmadiáné Baki Valéria tanárnők.
„Ezüst Híd” díjban részesült: Jenei Miklós, a 12.D osztályfőnöke.
A Rotary Club díját: Barati István 11.B osztályos tanuló kimagasló versenyeredményeiért, míg Olajos László Leon 9.E osztályos tanuló kiváló sportteljesítményéért (atlétika és torna) kapta. Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

[ képek... ]


Látogatók száma: 341 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4