Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 23., szombat, Kapisztrán Szent János, Nemzeti ünnep, Gyöngyi napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2016-2017 tanév) / „Segítő diákok” 2016 pályázat győztesei között a kisvárdai Szent László Gimnázium ]

A katolikus iskolák az oktatáson kívül katolikus nevelési elvek átadását is fontosnak tartják. A nevelés egyik színtere és eszköze is, ha diákjaink megismerik mások nehézségeit, szenvedését, és megpróbálnak felelősséget vállalni ezekért az embertársainkért. Ha tudnak, a saját eszközeikkel segítenek is nekik. Ennek a karitatív munkának hosszú évek óta vannak hagyományai a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnáziumban és Szakgimnáziumban.

Az iskolai közösségi szolgálat keretében az érettségi vizsgára jelentkezés feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítése. A Szent László Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium évek óta példamutatóan végzi ezt a tevékenységet és többek között jó viszonyt ápol a mándoki Ápoló- Gondozó Otthonnal. Kerezsi Béláné tanárnő ezzel a tevékenységgel pályázott és ért el országos második helyezést.

Az iskola célja, hogy a diákok elfogadják sérült, fogyatékossággal élő embertársaikat, ezt a személyes kapcsolat segítheti elő. A 9. évfolyamos tanulók osztályfőnöki órán ismerkednek meg ezzel a lehetőséggel, majd havonta egy-két alkalommal látogatják a mándoki intézményt. Nemcsak a hétköznapok egyszerű találkozásai (közös kézműves tevékenység, játék, sport, tánc) kapcsolják össze a két intézményt, hanem az ünnepek is (Mikulás, karácsony). Sokan a kötelező 50 óra elvégzése után is eljárnak Mándokra, de olyan is akadt, akinek a pályaválasztását is befolyásolta ez a tevékenység.

Diákjaink úgy érzik, rengeteg szeretetet kapnak ezeken az alkalmakon, a sérült embertársainknak pedig színesebbé válik az élete. „Az emberi segítség nemcsak agyagi javakban, hanem figyelemben és szeretetben is áll.” – írta Dr. Erdő Péter. Köszönjük mindazok munkáját, akik lehetővé teszik ezt a szolgálatot!

[ képek... ]


Látogatók száma: 389 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4