Gimnázium, Szakgimnázium
2021. október 17., vasárnap, Antiochiai Szent Ignác, Szent Rudolf napja van.
Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2017-2018 tanév) / 40 év az innováció jegyében ]

A fenti címen rendezett tudományos konferenciát, kiállítást és robotbemutatót a Nyíregyházi Egyetem 2017. november 14-én, amelyen a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda robotika szakköre is bemutatkozott. A résztvevők háromszoros jubileumot is ünnepeltek, hiszen 10 évvel ezelőtt indult útjára a Magyar Ifjúsági Robot Kupa, amiért köszönet illeti dr. Simon Béláné tanárnőt, aki meghonosította a RoboCup Junior hazai minősítő versenyét. Másrészt 40 éve alakult meg a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete, amelynek a születésénél ott bábáskodott Obádovics J. Gyula matematika professzor emeritus, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntöttek a konferencia résztvevői.

A konferencián került sor a Kabai-díjak átadására, majd előadások hangzottak el a technológiai fejlődés jelenlegi helyzetéről, a jövő lehetőségeiről, a vállalkozások előtt álló kihívásokról, valamint a RoboCup verseny céljáról és a legutóbbi japán versenyről. Az ebéd és az ünnepi torta elfogyasztása után került sor a Magyar Ifjúsági Robot Kupa és a RoboCup Junior versenyek történetét bemutató kiállítás megnyitására, illetve az érdeklődők megtekinthették a robotműhelyekben folyó munkát. (A részletes programot megtekinthetik a meghívóban.)

Iskolánk tanulói bemutatták az érdeklődőknek a legutóbbi versenyre készült robotokat, valamint a Nao és a Lego robotok programozási lehetőségeit is megmutatták. A Nagoya-ban szerzett világbajnoki cím történetéről is meséltek, megmutatták az előadások felvételeit. Az egész napos rendezvényen iskolánkat képviselte: Kovács Marcell Balács 10.B, Buda Károly 10.B, Hadar Máté 10.A, Zsuravszkij Tamás 10.A, Varga Zsolt 11.B és Ésik Gergő volt 12.D (jelenleg Miskolci Egyetem) osztályos diákunk és Jurás László informatikatanár, a szervező bizottság tagja.

A versenyen való részvételünket támogatta iskolánk vezetősége és fenntartója, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, a Nemzeti Tehetség Programon keresztül az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a MVM Net Távközlési Szolgáltató Zrt., a Hestore.hu, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, a Caroflex Kft., Kisvárda, Döge és Tiszaszentmárton települések önkormányzata, valamint több magánszemély. Mindenkinek köszönjük a bizalmat és a támogatást!

[ képek... ]


Látogatók száma: 2149 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4